برگزاری نشست «جایزه‌ نوبل فیزیک 2020»
نشست «جایزه‌ نوبل فیزیک 2020 (سیاه چاله)» توسط انجمن علمی فیزیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آکادمی نوبل سوئد 2020 جایزه نوبل فیزیک این سال را به راجر پنروس در زمینه سیاه چاله و ریچارد گنزل و آندره در زمینه کشف یک جرم کلان در کهکشان راه شیری اهدا کرد.

راجر پنروز نیمی از جایزه نوبل امسال را برای پیش بینی آنکه سیاهچاله ها نتیجه نسبیت عام است؛ دریافت کرد.

نیمی دیگر به طور مشترک به گنزل و گِز برای کشف ابرسیاه چاله مرکز کهکشان راه شیری اهدا شد.

این دو کشف کردند که یک شی نامرئی و به شدت سنگین چرخش ستاره ها را در مرکز کهکشاه راه شیری کنترل می‌کند. در حال حاضر یک سیاه چاله کلان جرم تنها تعریف موجود برای این شی است.

نشست «جایزه‌ نوبل فیزیک 2020 (سیاه چاله)» با سخنرانی دکتر جواد تقی‌زاده فیروزجایی (عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و محقق پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، تحت عنوان «اهمیت کشف سایه سیاه چاله» به‌صورت آنلاین در سامانه‌ مجازی و کانال آپارات انجمن علمی فیزیک دانشگاه خواجه نصیر برگزار شد.

1399/07/22
منبع: